Autor Tema: Koliko smo mi ustvari "jaka" opština?  (Pročitano 368 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Genije_Online

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • Opština Kovačica
Koliko smo mi ustvari "jaka" opština?
« poslato: Mart 30, 2010, 15:46:41 »
Danas sam slučajno na sajtu grada Pančeva, zapazio jedan baner koji čak do sad nisam primećivao.. Baner do "starčevačkih novina"..odlučio sam da ih posetim, da vidim šta komšije banaćani rade, i kako žive..  ::) Sa nevericom sam pregledao nekoliko brojeva "Starčevačkih novina", onda njihov sajt, i jednostavno ne mogu da verujem koliko smo mi kao opština nesposobni u svom predstavljanju a da ne pominjem izveštavanju "javnosti" iliti naših sugrađana.. Oni, kao bar 3x manje selo od nas imaju toliko više dešavanja, akcija, predstavljanja od nas..
E sad..da li je to do naših novinara pa nas ne obaveštavaju o svemu, ili se stvarno ništa posebno ne dešava kod nas?

Zato sam pokrenuo i ovu temu.. Šta vi mislite o svemu ovome? Evo postavljam i linkove:
Starčevačke Novine
Zvanična prezentacija Starčeva

A pogledajte i razliku između "nas" i "njih":

Starčevo
Kovačica

I opet postavljam pitanje koje sam postavljao i pre nekoliko meseci a možda i godina.. Da li su nama potrebne Novine (časopis, magazin..)? Možemo li da osnujemo neko udruženje novinara opštine Kovačica (ili nešto slično tome) pa da ti ljudi stvarno izveštavaju građane o svemu što se dešava ovde, na celoj teritoriji opštine sa DETALJNIM izveštajima, vestima i najavama...

« Poslednja izmena: Mart 30, 2010, 15:52:02 Genije_Online »

stancsi

• Gost
Odg: Koliko smo mi ustvari "jaka" opština?
« Odgovor #1 poslato: Mart 31, 2010, 08:14:07 »
Pa zar mi nemamo RTVOK koji bi trebali upravo to da rade?Ako oni u tome ne uspevaju treba promeniti kadrove i tačka.Nema ljutiš.
Po meni je TVOK imala zanimljiviji program u prvoj godini svog rada nego sad kad su prišli silne "obuke".
Nek novine ako bi se i osnovale mislim da se bez opštinskog dotiranja ne bi održale,t.j. malo ko bi ih kupovao.

Van mreže Genije_Online

• Administrator
    • Opština Kovačica
« Odgovor #2 poslato: Mart 31, 2010, 19:50:50 »
Diskusija o "kadrovima" RTVOK može da bude beskonačna.. Koliko smo već puta započinjali temu o tome..ali realno gledano, čim njima "slika" u Kovačici nije kristalno jasna, odmah možeš da znaš kakav je tek program.. Morali bi malo da porade na tome..ako ne mogu, onda i to što ti stancsi kažeš: "Ako oni u tome ne uspevaju treba promeniti kadrove i tačka.Nema ljutiš."
Nego, zašto misliš da bi novine bile greška i da ne bi niko kupovao? Koliko ljudi kupuje "Hlas L'udu"? Da novine imaju prikladan i dobar sadržaj, koji bi obuhvatio sva naselja opštine, bavio se raznim temama, bio na neki način "interaktivan" sa čitaocima (pravio ankete, ispitivao šta žele da čitaju i sl..)  i naravno ako bi cena bila pristupačna (što bi moglo da se postigne na razne načine), i te kako bi ljudi bili zainteresovani za njih.. A hvala Bogu, Kovačica ima mnogo dobre novinare, samo što njima ne dopuštaju da rade ono što najbolje umeju, verovatno zbog političke pripadnosti..ali to je vec offtopic..
To je neko moje mišljenje..hoću da čujem i vas, da ne pišem samo ja ovde..

Evo još jednog primera "najudarnije" vesti na sajtu rtvOK..čisto da se potsetimo na "kadrove" i profesionalno izveštavanje..  :o

Citat
Ljudski nemar

Na izlazu iz Kovačice, tamo gde počinje parcela Poljoprivrednika i gde se izlazi na atarski put neki nesavestan čovek je pored puta ostavio uginulu kozu. A pored koze polako je nikla i mala divlja deponija smeća. Dvadesetak metara dalje u travi leži i uginula lisica.

Nakon naše dojave reagovale su nadležne inspekcijske službe i uginule životinje su uklonjene.

Nije tema o radu rtvOK ali morao sam..   8)

« Poslednja izmena: Mart 31, 2010, 20:02:03 Genije_Online »

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #3 poslato: April 08, 2010, 19:42:45 »
Ma bio sam ja u Starcevu prosle godine!

Gledao sam koncert (ATHEIST RAP, PARTIBREJKERS, ZABRANJENO PUSENJE (Sarajevsko), KUD IDIJOTI, i ZBOGOM BRUSLI).

Selo je to.
Nesto kao Uzdin...
Mozda imaju dobar sajt i medije, i mozda imaju para za tako dobre koncerte, ali selo k'o selo izgleda dosta lose...
A i zagadjenje je tamo veliki problem.

Kovacica mnogo lepse izgleda! A rekao bih i Debeljaca i Padina!

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #4 poslato: Maj 31, 2010, 20:51:53 »
Kulpin nije opstina, ali imaju zaista sjajan portal na slovackom:

www.kulpin.net

Van mreže Petar

• Početnik
  • *
« Odgovor #5 poslato: Jul 02, 2010, 18:50:49 »
Dragi Kovačičani.
Starčevo je veće naseljeno mesto od Kovačice i po poslednjim podacima ima 8200 stanovnika. Nedavno smo istakli kandidaturu da budemo gradska opština u okviru Grada Pančeva.
Poredjenje sa Uzdinom je iluzorno. Kao i Jankovo iskustvo tokom boravka u Starčevu, očigledno se napio vatrene vode na koncertu.
Starčevo ima 55 kilometara asfaltiranih puteva. Isto toliko izgradjene kanalizacione mreže (u toku je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda). Isto toliko izgradjene gasne mreže. Desetine malih sportskih terena i dečijih igrališta. Festival tamburaša. Festival akustične gitare. Festival rokenrola (svi festivali su medjunarodnog karaktera). Školu sa 800 učenika. Prelepi trg od 2500 kv. metara (o kojem možete da sanjate). Tribine na stadionu (može stati 3000 ljudi, pokrivene). Prvoligaša u odbojci. Vojvodjanskog ligaša u fudbalu. Desetak sportskih klubova. Hipodrom. Kulturna i sportska dešavanja kakva nemaju mnogi gradovi. I drugo.
Prema tome, dabome. Mnogo smo jaki.
Pozdrav!

Van mreže Petar

• Početnik
  • *
« Odgovor #6 poslato: Jul 02, 2010, 18:52:05 »
Ah, da... Imamo i novine koije izlaze 16 godina, a uskoro planiramo i lokalnu kablovsku TV. Inače, digitalizovani smo, imamo tel. centralu koja je jedna od najmodernijih u SRB. 8)

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #7 poslato: Jul 02, 2010, 20:54:17 »
Citat
Poredjenje sa Uzdinom je iluzorno. Kao i Jankovo iskustvo tokom boravka u Starčevu, očigledno se napio vatrene vode na koncertu.
Starčevo ima 55 kilometara asfaltiranih puteva. Isto toliko izgradjene kanalizacione mreže (u toku je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda). Isto toliko izgradjene gasne mreže. Desetine malih sportskih terena i dečijih igrališta. Festival tamburaša. Festival akustične gitare. Festival rokenrola (svi festivali su medjunarodnog karaktera). Školu sa 800 učenika. Prelepi trg od 2500 kv. metara (o kojem možete da sanjate). Tribine na stadionu (može stati 3000 ljudi, pokrivene). Prvoligaša u odbojci. Vojvodjanskog ligaša u fudbalu. Desetak sportskih klubova. Hipodrom. Kulturna i sportska dešavanja kakva nemaju mnogi gradovi. I drugo.
Prema tome, dabome. Mnogo smo jaki.

Sjajno! Drago mi je sto ste tako razvijeni i sto ipak nisam bio u pravu! Ja sam onomad posetio samo onaj muzicki festival i video samo prostor oko stadiona. Nisam isao dalje...

Van mreže Petar

• Početnik
  • *
« Odgovor #8 poslato: Jul 02, 2010, 23:50:26 »
E vidi, i taj muzički festival postaje tradicionalan :) Eto, prošle subote, na istom mestu, svirali suČ Bajaga, Elvis Jr Kurtovich, Let 3 i Ortodox Celts. Ulaz je koštao 100 dinara :), a uprkos kiši beše prisutno 3-3500 posetilaca.