Autor Tema: Radio Padina  (Pročitano 680 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
  • Pol: Muškarac
    • Kovacica 00 - 24
Radio Padina
« poslato: Februar 19, 2010, 21:29:23 »
Prethodne dve nedelje sam poslom cesto boravio u Padini i moram da kazem da se ljudi masovno zale na to sto je zatvorena radio stanica u Padini!

Znam da je Radio zatvoren jer nije imao dozvolu za rad, tj. nije od Drzave dobio frekvenciju, ali pitam se da li je bas moralo da dodje do toga i da li jos ima sanse da oni ipak dobiju tu dozvolu?

Ja ga u zivotu nisam cuo, ali kazu Padinci da im je taj radio bio od velike koristi (bio je usmeren samo na desavnja u Padini i bio je 100% na slovackom) i da od kada nema Radio Padine oni nemaju sta da slusaju...

Van mreže The Hated One

• The Caretaker Of Forum
  • Administrator
    • Municipality Of Kovacica
Odg: Radio Padina
« Odgovor #1 poslato: Februar 19, 2010, 22:29:27 »
Valjda je na vlasniku da dobije dozvolu za emitovanje, ne? Pošto ga nisam nikada čuo, ne mogu da sudim o programu.

stancsi

• Gost
« Odgovor #2 poslato: Februar 20, 2010, 08:49:01 »
Ja sam slušao radio Padinu.Program nije bio 100% na slovačkom jeziku. Ali to je manje bitno.
Najbitnije je da i mala deca znaju kako funkcioniše ova naša "velika demokratija".
Ko nije u DS-u barem ne bi smeo da ide protiv njega.
Da gazda radio Padine nije stao na žulj opštinskim funkcionerima dobio bi dozvolu za rad.
Da je (da ne imenujem čoveka) urgirao kod radio difuzne agencije radio Padina bi još uveliko svirala.

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #3 poslato: Februar 20, 2010, 14:56:27 »
Ja sam slušao radio Padinu.Program nije bio 100% na slovačkom jeziku. Ali to je manje bitno.
Najbitnije je da i mala deca znaju kako funkcioniše ova naša "velika demokratija".
Da gazda radio Padine nije stao na žulj opštinskim funkcionerima dobio bi dozvolu za rad.
Da je (da ne imenujem čoveka) urgirao kod radio difuzne agencije radio Padina bi još uveliko svirala.

Ne bih da ulazimo u politicke rasprave oko Radio Padine, jer stoji da su oni imali prilicno otvoren opozicioni stav u Opstini. Dakle, koristili su svoj medij da bi delovali protiv stranaka na vlasti u Opstini. To svi znamo i niko ne spori...

Ja se slazem da jeste bilo na vlasniku da se postara da tu dozvolu dobije, ali jeste istina i to da ako za nesto postoji neki siri interes (na primer interes svih mestana Padine da se na maternjem jeziku informisu o desavanjima u svom mestu) onda je to trebalo da bude i briga Opstine...

Van mreže Pantelija

• Početnik
  • *
  • Da znate da je ukusan Pantelija
« Odgovor #4 poslato: Februar 20, 2010, 19:13:57 »
Stancsi podpuno si u pravu samo za to neznaju samo mala deca nego i vrapci na grani....

Van mreže Myxococcus xanthus

• Početnik
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 23, 2010, 16:06:34 »

Ne bih da ulazimo u politicke rasprave oko Radio Padine, jer stoji da su oni imali prilicno otvoren opozicioni stav u Opstini. Dakle, koristili su svoj medij da bi delovali protiv stranaka na vlasti u Opstini. To svi znamo i niko ne spori...

Ja se slazem da jeste bilo na vlasniku da se postara da tu dozvolu dobije, ali jeste istina i to da ako za nesto postoji neki siri interes (na primer interes svih mestana Padine da se na maternjem jeziku informisu o desavanjima u svom mestu) onda je to trebalo da bude i briga Opstine...

Briga??? ???
Pa, bilo ih je briga....zato su ga i ugasili. ::)

Van mreže The Padinac

• Početnik
  • *
    • www.alpinostone.rs
« Odgovor #6 poslato: Mart 04, 2010, 14:12:10 »
Pravila moraju da se poštuju ako nije imao dozvolu za rad a nije imao onda to je to, a druga je priča da je neko sa vrha vlasti mogao da interveniše pa da  radio Padina dobije neku ograničenu frekvenciju...u principu to nije bila "radio Padina" nego "radio Pablo" ;D

Često se koristila za izražavanje političkih stavova samo jedne strane što i nije bilo fer....

Ja sam iz Padine i retko sam slušao radio Padinu...mrzeo sam muziku koju su puštali jer dotični muzički urednik nije uopšte imao ukusa za kvalitetnu slovačku muziku (puštao je svakakve budalaštine)...moram da ispravim kolegu koji je pogrešio jer se poslednjih godinu dana na radio Padina puštala samo slovačka muzika....

Žao mi je što su ugasili stanicu jer je to bila bukvalno jedina zanimacija starijim sugrađanima koji su tu stanicu rado slušali....stanica se koristila i kao sredstvo oglašavanja pa su ljudi kojima je to bilo potrebno mogli da kupe razne stvari u selu po povoljnim cenama a često su i puštali servisne informacije o događajima u selu....

Ja sam za to da se ponovo otvori radio Padina ali da bude seoska a ne privatna.....da se dovedu u stanicu mlađi ljudi koji imaju ideje i znanje i volje za rad u medijima...možda deca iz osnovne škole pa će onda da bude stanica i popularnija i verovatno je neće zatvarati zbog političkih pitanja...

Dom je tamo gde je puding...

stancsi

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 04, 2010, 18:03:37 »
.u principu to nije bila "radio Padina" nego "radio Pablo" ;D

Prvi primerak Padinca koji kaže nešto protiv drugog Padinca  ;D

Van mreže The Padinac

• Početnik
  • *
    • www.alpinostone.rs