Autor Tema: Psi lutalice  (Pročitano 1310 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Erebus

• Gost
Odg: Psi lutalice
« Odgovor #15 poslato: Decembar 23, 2009, 17:44:25 »
Koliko sam ja pratio temu, Janko je pričao o rotvajleru koji se šetao po selu, jer ga je gazda pustio na ulicu i kako za to treba uvesti drakonske kazne. Ti si prvi koji je počeo da temu skreće i odvlači u pravcu koji tebi odgovara, tako da.... Ovaj forum nije osnovan da bi služio kao propagandno sredstvo opštine, već je osnovan sa ciljem da se ovde okupljaju mladi ljudi koji će na konstruktivan način diskutovati o problemima u našoj opštini i načinima na koji bi ti problemi mogli da se reše, kako bi neko od nadležnih, nekad, možda to pročitao i odlučio da malo razmisli na tu temu... Ako ne znaš da diskutuješ na ovaj način, čini mi se da si promašio forum.

Van mreže celebreful

• Početnik
  • *
  • Pol: Žena
« Odgovor #16 poslato: Decembar 23, 2009, 19:34:47 »
Ja zaista ne znam drugo resenje. Ali ti tkz. lovci su zivotinje i njih treba klati i ubijati kao sto oni ubijaju te neduzne zivotinje.

. Opština je, pre svega, zadužana da vrši ove i slične usluge građanima, a ne da rešava društvene probleme

Postoji organizacija za zastitu zivotinja u Debeljaci.

Administrator Comment Nemojte slati poruke jednu za drugom.. Koristite opciju "Izmeni" da izmenite/dopunite već postojeću poruku..
« Poslednja izmena: Decembar 23, 2009, 20:39:18 Genije_Online »
Ja hocu, ja mogu.

stancsi

• Gost
« Odgovor #17 poslato: Decembar 23, 2009, 20:31:23 »
Problem rotvajlera je relativno lako resiv. Pozove se drustvo za zastitu zivotinja da doticnog psa uhvate,posto je pas "firmiran" verovatno je cipovan i utvrdi se gazda i naplati se kazna gazdi.Ali problem je u tome sto se ovde ne zna ko ce izdati nalog drustvu za zastitu zivotinja posto se tu spominje da opstina nije zaduzena za to nego samo za izdavanje dokumenata.
Mozda treba da se pise predsedniku republike,mozda je u njegovoj nadleznosti problem pasa utalica.

Erebus

• Gost
« Odgovor #18 poslato: Decembar 23, 2009, 20:59:36 »
Nije tačno da sam rekao da je opština zadužena samo za izdavanje dokumenata; rekao sam da je opština pre svega zadužena za administrativne poslove.

Van mreže celebreful

• Početnik
  • *
« Odgovor #19 poslato: Decembar 26, 2009, 01:13:27 »
Ja se izvinjavam sto sam 2 puta za redom odg. Mislim da je sasvim nebitno ko obavlja administrativne poslove. Skrecete sa teme. Ovo vise lici na prepucavanje. Volela bih da moze nesto da se preduzme povodom tih jadnih zivotinja. One su NAPUSTENE zivotinje! Postoje odgovarajuce organizacije koje bi trebale da vode brigu o tome, a ocigledno NE vode. A mi kao gradjani ove opstine imamo prava da se zalimo i da preduzmemo nesto povodom toga. Ja sam uvek ZA. Naravno, ne za ubijanje vec za kaznjavanje tih ljudi koji napustaju svoje kucne ljubimce. Tako da, dajte neki predlog! Imam utisak da ste vi ipak stariji od mene i da se razumete bolje od mene :)
Ja hocu, ja mogu.

stancsi

• Gost
« Odgovor #20 poslato: Decembar 26, 2009, 08:33:07 »
Predlog?
1.Prihvatilište za pse...rečeno je PARA NEMA.
2.Sterilizacija postojećih pasa lutalica
3.Edukacija  da se nečiji  dečji ljubimac koji više nije štene ne izbacuje na ulicu.
Ko je nadležan za sve to nemam pojma.

Van mreže celebreful

• Početnik
  • *
« Odgovor #21 poslato: Decembar 26, 2009, 13:17:08 »
Sa predlogom br.1 se slazem, a postoji organizacija u Db, oni su nevladina organizacija i dobijaju kintu za takve stvari. Predlog br.2 i to se isto tako placa, ali je neophodno. Predlog br.3 je isto tako bitan, ali ne mozes ti utuviti to ljudima u glavu. Oni ce i dalje raditi po svome.
Ja hocu, ja mogu.

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
  • Pol: Muškarac
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #22 poslato: Decembar 26, 2009, 14:04:37 »
One su NAPUSTENE zivotinje! 

Da!
Skoro svi ulicni psi bi mogli da budu vraceni svojoj kuci!
Svi ti psi imaju svog gazdu i svoju kucu, ili su je bar imali.
Ja znam samo 2-3 psa koji su duze na ulici (par meseci), a ovi ostali, vidi se da su nedavno pobegli...
Jedino me cudi kako neko moze da prodje ulicom, prepozna svog psa a da ga ne uzme nazad kuci?!?!?!?

Van mreže celebreful

• Početnik
  • *
« Odgovor #23 poslato: Decembar 26, 2009, 20:24:41 »
Ne znam... :-\ mada, jednog dana kada sam isla kuci iz ambulante, nasla sam malo preslatko kucence :) i naravno, morala sam da ga uzmem. A posle su mi rekli da tamo ima jos par kucica :( ne znam kako neko moze da ostavi tako divna stvorenja :(
Ja hocu, ja mogu.

Van mreže The Hated One

• The Caretaker Of Forum
  • Administrator
    • Municipality Of Kovacica
« Odgovor #24 poslato: April 08, 2010, 10:05:47 »
Da li se i nama smeši sličan scenario?

Citat
Kuršumlija - Nakon što je pre nekoliko meseci lokalna samouprava iz Kuršumlije odlučila da obešteti svakoga koga ujede pas lutalica, u opštini kažu da sada ne mogu da izađu na kraj ni sa sve većim brojem ujedenih građana, ali ni sa psima lutalicama, koji ne samo da su se namnožili, već se pod okriljem noći kamionima isporučuju iz susednih gradova. Neretko se dešava da i građani susednih opština dolaze da traže odštetu tvrdeći da ih je ujeo "kuršumlijski pas lutalica".

Cela vest: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/184213/Mole-boga-da-ih-pas-ujede

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #25 poslato: April 08, 2010, 19:37:13 »
Da li se i nama smeši sličan scenario?

Citat
Kuršumlija - Nakon što je pre nekoliko meseci lokalna samouprava iz Kuršumlije odlučila da obešteti svakoga koga ujede pas lutalica, u opštini kažu da sada ne mogu da izađu na kraj ni sa sve većim brojem ujedenih građana, ali ni sa psima lutalicama, koji ne samo da su se namnožili, već se pod okriljem noći kamionima isporučuju iz susednih gradova. Neretko se dešava da i građani susednih opština dolaze da traže odštetu tvrdeći da ih je ujeo "kuršumlijski pas lutalica".

Cela vest: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/184213/Mole-boga-da-ih-pas-ujede

Prilika cini lopova. Kakva god da je!

;D

E, da sam ja trazio pare svaki put kad me ujeo pas!!!

Van mreže Mala princeza

• Početnik
  • *
« Odgovor #26 poslato: Jul 08, 2010, 12:59:54 »
Jeste bio problem slucaj psa lutalica, ali kad sam cula na tv-u da se organizuje neshto povodom toga, nekako mi je bilo lakse,jer su i mene napadali, medjutim taj problem nije resen tj nije resen kako treba! Umesto da hvataju pse lutalice, koji setaju centrom.. oni hvataju pse koji slucajnu izadju na ulicu! Ja mislim da treba prvo ove pse koji su svarno lutalice, a ne oni koji imaju svoj dom! Cula sam za taki slucaj i mnogo mi je zao...ja imam svog psa, i plasim se da ako on slucajno izadje na ulicu, a ja necu biti tu da ce ga odvesti. Slazem se da se plati kazna oni koji ispuste psa, i on vise nije njihova briga, ali postoje takvi koji vole svoje kucne ljubimce.

Van mreže Pantelija

• Početnik
  • *
  • Da znate da je ukusan Pantelija
« Odgovor #27 poslato: Jul 14, 2010, 18:20:29 »
Danas sam u ambulanti u Debeljaci video dete koje je napao pas lutalica (vucjak) sa ozbiljnom povredom ruke. To je u Debeljaci treci slucaj u poslednjih mesec dana (dvoje dece i jedna uciteljica).
Ceo ovaj problem se moze resiti zakonskim putem bez mnogo novca,samo svi treba da rade posao za koji su placeni. Da su se neodgovorni vlasnici pasa kaznjavali stvar bi bila potpuno drugacija. DA JE PERA NA VREME OTISAO U POLICIJU DO SVEGA OVOGA NEBI DOSLO..(a ministar policije  :-X )

Van mreže Janko

• Prijatelj Foruma
    • Kovacica 00 - 24
« Odgovor #28 poslato: Jul 14, 2010, 19:32:16 »
Ma treba samo platiti dvoje-troje ljudi da registruju sve pse u selu, svakom psu po lanac i onda nema sanse da imas lutalice. Odma bi se znalo koji je ciji pas! Jer svaki pas lutalica (po nasim mestima) je pas koji je pusten ili pobegao od kuce. Samo kada bi neko odobrio budzet za to ...